Urządzenia i Akcesoria
Tagliatelle ze szparagami i pesto bazyliowym; Tiramisu truskawkowe w szklankach
Składniki
-
300 g makaronu, suchego, typu tagliatelle o czasie gotowania 7 min
Pesto bazyliowe i szparagi
-
60 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki60 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
20 g migdałów, w słupkach20 g orzeszków piniowych
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
60 g liści bazylii, świeżych
-
150 g oliwy z oliwek
-
2 ¼ - 2 ½ łyżeczki soli
-
1900 g wody
-
400 - 500 g zielonych szparagów bez twardych końcówek, pokrojonych na 3 cm kawałki
Truskawkowe tiramisu w szklance
-
400 g truskawek, świeżych 250 g przekrojonych na pół, 150 g pokrojonych w 0,5 cm plastry
-
100 - 150 g biszkoptów lady fingers pokrojonych na 3-4 cm kawałki
-
40 g soku z pomarańczy, plus 1 łyżka40 g likieru pomarańczowego, np. Cointreau® plus 1 łyżka
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu mocno schłodzonej
-
50 g cukru
-
20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
250 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
-
120 g jogurtu greckiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Tatar z marchewki; Naleśniki ze szpinakiem w sosie pomidorowym
1 godz. 30 min
Gnocchi z sosem warzywnym; Serniczki z musem porzeczkowym
45 min
Makaron cannelloni ze szpinakiem
1 godz. 20 min
Wrapy z warzywami i sosem ziołowym (TM5)
45 min
Roladki z kurczaka z warzywnym kuskusem; Tiramisu truskawkowo-melonowe
1 godz. 35 min
Spaghetti à la carbonara ze szparagami
35 min
Gnocchi w kremowym sosie ze szparagami
50 min
Cytrynowe medaliony z łososia z młodymi ziemniakami, szparagami i ziołowym sosem
40 min
Lasagne ze szpinakiem, mozzarellą i ricottą
1 godz. 30 min
Wegańskie tajskie zielone curry, ryż jaśminowy; Sorbet z mango i kokosa
1 godz.
Makaron z wegańskim zielonym sosem i warzywami
35 min
Makaron w śmietanowym sosie pieczarkowym; Babka marmurkowa z Varomy
2 godz. 10 min